Hukuk Kavramı ve Hukukun Geçerliliği Kitabı >> %34 İndirim
Ürün Resmi

Hukuk Kavramı ve Hukukun Geçerliliği

Yazar Robert Alexy
Marka Fol Kitap
ISBN: 9786256584358
%34 indirim
₺202,00 ₺133,32
Stokta 3 adet mevcuttur.
Teslimat Seçenekleri
Standart Teslimat: 3-5 iş gününde tedarik edilir
Paylaş:

Robert Alexy çağdaş hukuk kuramının ve hukuk felsefesinin yaşayan en önemli isimlerinden biridir. Bu kitap 13 dile çevrilmiş, bu alanların artık klasikleşmiş eserleri arasında yer almaktadır.
Bu kitabın merkezinde hukuk ve ahlak arasındaki ilişki bulunmaktadır. Hukuki pozitivizm bu ikisinin ayrılması gerektiğini iddia eder. Hukuki pozitivizme göre hem hukuk kavramı ve hem de hukukun geçerliliği ahlak dışında tanımlanmalıdır. Robert Alexy bu tezin yanlış olduğunu göstermeye çalışmaktadır. İlk olarak hukuk ve ahlak arasında zorunlu kavramsal bir bağ bulunmaktadır, ikinci olarak, hukuk kavramını ve hukukun geçerliliği kavramını, ahlaki unsurları içerecek şekilde tanımlamanın lehinde normatif nedenler vardır. Bu nedenlerle hukuki pozitivizm hukukun kapsayıcı bir tezi olarak başarısızlığa uğramaktadır.
Bu tezler kitaba eklenen “Hukukun İkili Doğası” makalesiyle pratik aklın kurumsallaştırılmasının bir sistemi olarak geliştirilmiştir. Bu sistem demokratik anayasa devletinin temel unsurlarını içermektedir.


Teknik Özellikler
Kitap Adı Hukuk Kavramı ve Hukukun Geçerliliği
Marka Fol Kitap
SKU 9786256584358
Üretici Parti Numarası 9786256584358
Baskı Tarihi
Baskı Sayısı 1. Baskı
Kağıt Cinsi 2. Hamur
Sayfa Sayısı 184
Cilt Tipi Karton Kapak
Kategoriler
Adı Hukuk Kitabı
Katkıda Bulunanlar
Yazar Robert Alexy 
Yorum Ekle

Bu Kategoride Çok Satanlar

Yazarın Diğer Kitapları