Asya’nın Uyanışı Kitabı >> % İndirim
Ürün Resmi

Asya’nın Uyanışı

Yazar Rene Grossuet
Marka Dorlion Yayınları
ISBN: 9786253685638
₺0,00
Stokta yoktur.
Teslimat Seçenekleri
Standart Teslimat: 3-5 iş gününde tedarik edilir
Paylaş:

Fransız Tarihçi Rene Grousset’nin (okunuşu Röne Grose) 1924 yılında Fransa’da yayınlanan ve orijinal adı ‘’Le réveil de l’Asie, I’impéralisme Britannnique et la revolte des peuples’’ olan bu önemli eseri, 1927 yılında Nurullah Ata (Ataç) tarafından Osmanlı Türkçesi’ne çevrilerek ‘’Asya’nın Uyanması, İngiliz Emperyalizmi ve Milletlerin İsyanı’’ adıyla basılmıştır.
Bu eser günümüz Türkçesi’ne 1999 yılında aktarılmış ise de bu çalışmada bazı metinler çıkarılmış, bazı cümle ve tabirler de görmezden gelinerek çevirileri yapılmamıştır. Ayrıca pek çok kelimede de okuma hataları göze çarpmaktadır. Bizim tarafımızdan yapılan okumalarda ise ancak Çince ve Japonca gibi Güneydoğu Asya dillerindeki kelimelerin okunuşlarında hata olabilir.
Dorlion Yayınları’nın kayıp ve değeri henüz anlaşılamamış eserleri gün yüzüne çıkarma ve okuyuculara kazandırma misyonu devam etmektedir. İnanıyoruz ki, Rene Grousset’in bu değerli eserinin okunması, kuşkusuz yakın tarihimizin tartışılan bazı konularına da açıklık getirecektir.
Bu değerli çalışmanın tarihsel konulara ilgi duyan araştırmacıların bakış açılarını değiştireceğini ve günümüzdeki pek çok olgunun temellerinin bu kitapta anlatılan olaylarda aranması gerektiğini düşünüyoruz.
Kazım Tekiner
(Dilbilimci-Tarihçi-Çevirmen)



Teknik Özellikler
Kitap Adı Asya’nın Uyanışı
Marka Dorlion Yayınları
SKU 9786253685638
Üretici Parti Numarası 9786253685638
Baskı Tarihi
Baskı Sayısı 1. Baskı
Kağıt Cinsi 2. Hamur
Sayfa Sayısı 200
Cilt Tipi Karton Kapak
Kategoriler
Adı İnceleme Kitabı
Katkıda Bulunanlar
Yazar Rene Grossuet 
Yorum Ekle

Bu Kategoride Çok Satanlar

Yazarın Diğer Kitapları